יום שני, 1 בנובמבר 2010

חשיבות של פחמימות בדיאטה


חשיבות של פחמימות בדיאטה
בון קלוריות? כמה קלוריות? חינם: מדריך הדיאטות השלם- "הכל אודות דיאטה"- מאמרים טיפים אודות
חשיבות של פחמימות בדיאטה


כאשר את עושה דיאטה לעולם אל תוותרי על פחמימות, את זקוקה להן

שלב ראשון – פחמימות. אנחנו זקוקים לפחמימות בשביל לשרוד אך ישנן פחמימות שבלעדיהן נחייה טוב יותר כמו ניוקי, תפוח-אדמה מאודה, לחם לבן או צ'יפס, פחמימות אלו משביעות אותנו לזמן קצר יחסית ומעכבות את שריפת השומנים.

לעומתם, הפחמימות הטובות לנו מצויות במזונות כמו פירות וירקות, כולל בטטה, קינואה, גרגירי חומוס, שעועית לבנה, אורז בשמטי ועוד, בהם מצויים ויטמינים ומינרלים שיעזרו לנו להוריד מכמות השומנים בגוף. הפחמימות הטובות, שהינן בדרך כלל עשירות בסיבים, משביעות אותנו למשך זמן רב יותר ומאפשרות פירוק שומנים.

אז מה אתן יכולות לעשות בשלב הראשון כדי לעזור לגופכן לרזות – החליפי את האורז של הצהריים במג'דרה עם עדשים, החליפי את דגני הבוקר המתוקים בדגנים העשירים בסיבים מחיטה מלאה, או העדיפי בטטה או ספגטי על פני תפוח אדמה.

יחד עם זאת, חשבו לזכור שפחמימה היא עליה וקוץ בה היות והיא מעלה את רמת הסרוטונין בגוף ומביאה לשיפור התחושה הכללית בגוף מה שעלול להוביל להתמכרות למאכלי פחמימות. הדרך הנכונה לאכול פחמימות היא לפזר אותה במהלך היום ולשלב אותה עם חלבון וירקות בכל ארוחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...