חושבים ששמעתם הכול על דיאטות ושרק מהידע ומהניסיון האישי שלכם אפשר לחבר אנציקלופדיה? יש לנו חדשות בשבילכם. קבלו את אורי ניסן, חוה פרי ויחיאל ספרא, האנשים שעלו, לטענתם, על שיטות מנצחות. אז מה אם הן לא כל כך מקובלות
תגידו, גם אתם שמתם לב לעובדה המשונה שחייהם של עושי הדיאטה בעידן הנוכחי נהיו קשים מנשוא? טוב, זה לא שלפני 20 או 30 שנה לעשות דיאטה היה סוג של פיקניק, אבל כל העסק היה די פשוט. ספרנו קלוריות מהבוקר עד הלילה וזהו, פחות או יותר.
יחיאל ספרא: תערובת מהמקובל | ![]() |
הסיפור של יחיאל ספרא, 56, מהרצליה שונה מאלה של ד"ר ניסן ופרי, בעיקר בשל העובדה הפשוטה שהאיש מעולם לא התיימר לעסוק בתחום ההרזיה, וודאי שלא לעזור לאחרים להתמודד עם השמנתם. ספרא, שבמקצועו מלמד בני מצווה לפי ערכות לימוד מיוחדות שחיבר, קיבל לפני כעשר שנים טלפון מעניין ממי שהזדהה כמפיק אמריקאי. האיש סיפר ששמע על ערכות הלימוד המיוחדות שלו וביקש להיפגש איתו כדי להפיק ערכת לימוד מצולמת בווידאו שתשווק לחו"ל.
"תשובת המפיק גרמה לי עוגמת נפש לא קטנה. באותם ימים למדתי אצל רב מקובל בצפת, וכשהגעתי לשיעור באותו שבוע סיפרתי לו על ההזדמנות שהוחמצה. מבטו של הרב היה מלא אמפתיה, אך הוא לא אמר דבר. בשבוע לאחר מכן חיכתה לי הפתעה על שולחנו: צנצנת ובה תערובת הנראית כמו חרוסת. הרב המליץ שאוכל ממנה בכל יום חמש כפות, לפני הארוחה הראשונה, כלומר, על הבוקר. היה לזה טעם של כלום. של ירקות וגרעינים. אכלתי ממנה במשך השבוע ולא הרגשתי שקורה לי משהו, אבל מפאת כבודו של הרב ביקשתי ממנו את רשימת המרכיבים הסודיים של התערובת. הוא הסכים. התחלתי להכין אותה בעצמי, ולא עלה על דעתי שזו תערובת הקשורה לדיאטה. הרב אמר שזה טוב לבריאות, ולא היה בדבריו כל רמז להרזיה. אלא שאחרי חודש גיליתי שהתיאבון נעלם והקילוגרמים נושרים".
הסוד הוא, כאמור, במרכיבי התערובת. מדובר ב-17 מרכיבים עשירים בסיבים תזונתיים, שמסייעים להשגת תחושת שובע. ביניהם: ירקות, דגנים, פירות, דבש, תבלינים טבעיים. ואם נפרט יותר נמצא שם כמה זיתים שחורים גדולים, בננה בינונית, 21/2 כפיות שטוחות של גרעיני חיטה, תירס מבושל, גבעול פטרוזיליה, פלפל ירוק כהה גדול, 5 שקדים מקולפים, 1/2 גזר גדול שטוף ולא קלוף, שן שום, 3/4 בצל בינוני ועוד. את כל הכבודה מכניסים לבלנדר ומקבלים עיסה לא אטרקטיבית במיוחד. "יש להתחיל כל בוקר בלעיסה של חמש כפות מהתערובת, שאין בה שום דבר ממכר או מזיק כי כולה בריאות".
"אפשר לאכול הכול. העניין הוא שאחרי שאוכלים מהתערובת אין חשק להמשיך לאכול. ברוריה טל, הדיאטנית הקלינית שבדקה את התערובת, מצאה שהיא גורמת להרגשת מלאות ושובע כה גדולה, שאפילו אם רוצים לאכול במשך היום, זה לא ממש מצליח. מרגישים מלאים, וכל נושא המתוקים, הבצקים, יורד מהתפריט ממילא. אנשים שנהגו לשהות שעות ליד המקרר, גילו שגם אם הם רוצים לאכול עוד, תחושת השובע המלווה אותם לא מניחה להם להאביס את עצמם".
פרופ' בלום: "המרכיבים שצוינו בתערובת אכן תורמים לתחושת השובע. הבעיה היחידה היא שהוא לא נותן את כל הרשימה.
אם, למשל, הוכנסו לתערובת מרכיבים מדכאי תיאבון, כמו צמח הנקרא 'Bladder Trow', או צמח הנקרא 'Germander', עלול להיגרם נזק לכבד".
"כשמרגישים רעב, זה בדרך כלל רעב מדומה. מומלץ באותו הרגע ללגום חמש כוסות מים בטמפרטורת החדר. בדרך פלא תחושת הרעב תתפוגג".
הדיאטה של ספרא" שראיתם בטלויזיה עם תשבחות המומחים היא אך ורק זאת שבגוגל:
השבמחקהדיאטה של יחיאל או ב- www.safradiet.com
טלפון. 09-9500270 בין 9 בבוקר ל-5 בערב.
כנסו לאתר ותראו את הסרטון על הדיאטה מערוץ 2.